Сега четете
Имало ли е лобизъм в полза на Катар

Имало ли е лобизъм в полза на Катар

Скандалът в Европарламентът, при които бяха задържани евродепутати, сред които зам.-председателката на ЕП – гъркинята Ева Кайли,  на които бяха повдигнати и обвинения, е заради Световното първенство по футбол в Катар. Това заяви кореспондентът на “Клуб Z” в Брюксел Момчил Инджов. “Обвиненията са, че са лобирали в полза на Катар по времето, предшестващо Световното първенство по футбол. Също така, по отношение на Пиер Луиджи Панцери се твърди, че е лобирал и в интерес на Мароко”, посочи Инджов.

По думите му, за да стане катар домакин на Световното по футбол, са били подкупени много хора от FIFA. “Нейният бивш председател Себ Блатер призна наскоро, че даването на домакинството е грешка”, допълни Инджов.

“Това е поредното уличаване в подкупи на европейски институции и ръководители, защото в резултат на тази корупция се стигна и до тази война в Украйна и до тази енергийна зависимост на ЕС от Русия”, смята още журналистът. Според него, чрез провеждането на Мондиала в Катар, страната “иска да изчисти имиджа си, защото от там може да се внася втечнен природен газ”.

До момента няма официална информация за всички обвинени, но са направени обиски на 16 жилища в Брюксел. Според чужди медии сумата открита при обиските е над 600 000 евро в брой, като част от нея е открита в чантата на Ева Кайли по време на задържането й.

Вижте и

Източник НТВ

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре