Сега четете
Гърция замрази активите на Ева Кайли

Гърция замрази активите на Ева Кайли

Гръцките власти замразиха всички активи на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли. По-рано гръцката евродепутатка беше обвинена в корупция заради предполагаемото ѝ участие в скандал за подкупи, съобщи Франспрес.

Мярката, която се отнася и за нейните роднини, включва „банкови сметки, сейфове, дружества и други финансови активи“, заяви председателят на гръцкия орган за борба с прането на пари Хараламбос Вурлиотис.

Кайли бе арестувана в петък в Брюксел. Тя бе светкавично изключена от ПАСОК, а след това и от Групата на социалистите и демократите в ЕП. Снощи арестът й бе удължен. Имунитетът й не я спасил, защото е арестувана по време на извършване на „очевидно престъпление“, по определението на белгийската полиция. Кайли е носела в себе си торба с голяма сума пари. В петък бяха арестувани общо петима, свързани с аферата. Снощи двама от тях бяха пуснати. При претърсването на 16 адреса са открити 600 000 евро кеш.

Белгийското разследване за предполагаема корупция в Европейския парламент е „много тревожно“, каза в понеделник ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, визирайки проверките и арестите, свързани с предполагаемото даване на пари и подаръци от страна на Катар, съобщава Ройтерс.

Вижте и

Европейският парламент трябваше да гласува тази седмица предложение за удължаване на безвизовото пътуване в ЕС за граждани на Кувейт, Катар, Оман и Еквадор. Някои депутати предложиха дебатът и гласуването да бъдат отложени.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре