Сега четете
Невероятната архитектура на пчелите

Невероятната архитектура на пчелите

Тези пчелни кошери са направо изумителни със своите красиви форми и сложни структури. Наистина кой би помислил, че пчелите могат да изградят толкова интересни медни пити. Със сигурност, Заха Хадид би завидяла на тези прекрасни форми.

Известни като „захарни пчели“- Tetragonula carbonaria живеят в Австралия и създават необичайни еднопластови спираловидни кошери, които са напълно различни от плоските кошери. Всеки кошер има само по един вход, който е покрит с лепкав слой помагащ за прихващането на патогени, за да се предотврати навлизането им в кошера.

Може би тези пчели не се славят като най-отдадените строители сред насекомите, но само вижте на какво са способни. Всъщност учените не са сигурни защо пчелите изграждат спираловидни кошери, което означава, че те просто биха могли да са луди по новаторската архитектура, нали? Може да се окаже, че дизайнът подобрява навигацията или циркулацията на въздуха.

Вижте и

Ентомологът и бивш учен-изследовател на CSIRO Тим Хеърд е изследвал пчелите за повече от 3 десетилетия и той се стреми да образова хората за тези невероятни насекоми. Според уебсайта му „пчелите са доста социални насекоми, с една кралица и хиляди работници, които живеят заедно на защитено място, което в природата обикновено се намира в кухо дърво.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре