Сега четете
Шишков предлага да има лимит на глобите при грешки от винетки

Шишков предлага да има лимит на глобите при грешки от винетки

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков предлага да бъде въведен лимит на глобите, плащани от шофьорите за грешки при ползването на винетки.

Според регионалния министър идеята да се уведомяват водачите на автомобили три дена, след като са получили глобата, не може да се приложи. Проблемите са назад във времето:

„Този софтуер, който е правен 2019 година, не позволява глобите да излизат в сайта на АПИ, но има още един голям проблем – и че в този момент, когато е направена цялата система – пак говоря, 2019 година, една от идеите е била включително човек, когато си купува електронна винетка, да си оставя телефон, да си оставя мейл, за да може ако се случи проблем, да бъде уведомен човекът, че има такъв проблем и че има нещо нередно с винетката. За съжаление, имало възражение в тази посока. Имало е възражение от обществени организации. Възражението е било прието и сега на практика възможните технологии не можем да ги използваме“.

Решението е в Закона за пътищата да се приеме, че при натрупване на повече глоби, да има лимит за една година.

„Ако вие в момента имате 20 глоби, да кажем, плащате три и не плащате другата част“.

Вижте и

Нужна е обаче инициатива на парламента, за да не се превърне случаят със софийското село Пролеша, където жителите му се оказаха глобени с милиони, защото са шофирали по столичното Околовръстно шосе без винетки, в тенденция.

ЛЮБОСЛОВИЕ ПО БГНЕС, БНР

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре