Сега четете
Христо Проданов: Очевидно е сближаването на президента Радев с ГЕРБ

Христо Проданов: Очевидно е сближаването на президента Радев с ГЕРБ

Благодарение на БСП минималната работна заплата става 850 лв. – 50% от средната

„БСП винаги е следвала и заявявала позицията, че е против даването на оръжия за Украйна, както и за мирни преговори и разрешаване на конфликта. Даването на оръжия е стъпка точно в обратната посока. И ние като защитници на тази част от обществото, която мисли, че не трябва да се дават оръжия на Украйна – трябва да бъдем коректни с хората, които са ни изпратили в парламента. Поради тази причина е некоректно Божанков да постъпва по друг начин, защото е влезнал с листата на БСП, а не с листа на друга партия.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Христо Проданов в ефира на Нова.

Проданов уточни, че социалистите са имали заседание на парламентарната си група, където са взели решение да гласуват против предоставянето на оръжия за Украйна и добави, че Божанков е имал избор да не влиза в зала и съответно да не гласува, но е направил точно обратното. „А изказването му беше агресивно и нападателно спрямо хората, които са го подкрепили. Не съжаляваме, че го изключихме. Това е принципна позиция. В политиката е важно да се следват принципи, защото трябва да изпълняваш това, което си обещал на хората“, каза още социалистът.

Той бе категоричен, че парламентарната група на социалистите е единна и те работят в посока на това, което са обещавали на хората преди изборите. „Онзи ден например благодарение на нашето предложение на първо четене премина минимална работна заплата от 850 лв. за следващата година, т.е. 50% от средната“, добави Проданов.

„Изключително важно за България е да имаме редовен кабинет, защото сме в множество кризи, а на няколко километра от границата ни има и война. За нас това е важно да се случи, но трябва да е на базата на принципи. На проф. Габровски му обяснихме, че правителство с мандат на ГЕРБ няма как да подкрепим. Ние ще влезем в залата и ще гласуваме срещу този кабинет. За депутатите от БСП мога да гарантирам, че всички ще бъдем в зала и ще гласуваме против. Вторият мандат ще бъде на ПП и оттам вече нищо не е сигурно. Нека те да определят своята позиция дали ще искат да правят кабинет или не, защото те веднъж казват едно, а друг път – друго“, обясни народният представител от левицата за актуалната политическа обстановка и вариантите за съставяне на редовен кабинет.

Той припомни думите на Радев, който преди по-малко от година е казвал, че колкото повече министри има като Петков и Василев – толкова по-добре за държавата, а в последствие ги е нарекъл шарлатани. „Няма как да знам защо толкова бързо ги взима тези завои. Политическата чистка, която направи неговото правителство върна кадрите на ГЕРБ и е очевидно тяхното сближаване. Истината е, че масово се връщат кадри на ДПС и ГЕРБ в държавното управление. Служебното правителство разпродава имоти на безценица, което изобщо не е тяхна работа. Въпросът със Шенген в същото време – имаме 1200 щата недокомплект, нужда от бронежилетки, поправка на оградата и много други. В тази връзка служебното правителство трябваше да внесе някакъв бюджет с основни параметри“, каза в заключение Христо Проданов.

Вижте и

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре