Сега четете
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски в понеделник

Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски в понеделник

Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по численост в 48-ото Народно събрание парламентарна група на ГЕРБ-СДС, на когото съгласно конституционната процедура връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата ще се състои в понеделник, 12 декември, от 10:30 часа, на „Дондуков“ 2, се посочва в съобщението.

През изминалата седмица проф. Габровски се срещна с четири от останалите шест парламентарно представените политически сили. „Възраждане“ и „Продължаваме Промяната“ отказаха среща с него и го уведомиха с писма за отказа си.

Габровски се срещна с формациите на „Демократична България“, „БСП за България“, ДПС и „Български възход“. По време на срещите той посочи, че ще предложи в състава на проектокабинета хора, които не са ярки партийни фигури. В петък в национален ефир той заяви, че сам е избрал хората, които да покани в състава на проектокабинета, който се очаква да бъде предложен.

Вижте и

По време на срещите проф. Габровски заяви, че за държавата в момента е най-добре да има редовно правителство. Според него, ако сега се отиде на предсрочни избори, най-вероятно ще има и следващи.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре