Сега четете
Депутати излъчват на живо засекретеното заседание на парламента

Депутати излъчват на живо засекретеното заседание на парламента

Скандал с класифицирана информация в залата на Народното събрание. Депутати от БСП излъчват през телефоните си на живо в социалните мрежи закритото заседание на Народното събрание, на което се обсъжда изпращането на военна помощ за Украйна.

Един от тях е и народният представител Бойко Клечков. По-рано заседанието беше закрито за медиите и обществеността, тъй като на него се обсъжда секретен списък с оръжие, което България ще предостави на Киев.

Председателстващият Росен Желязков неколкократно предупреди депутатите да не разгласяван класифицирана информация през телефоните си, но те контрираха, че просто си държат устройствата в ръка.

При откриването на заседанието, Борислав Гуцанов от БСП се възпротиви на извънредното приемане за обсъждане на точката за военна помощ. „Не оръжието е най-важното за страната ни“, посочи той и обясни, че има и по-важни теми като например Шенген.

В същото време на брифинг в Народното събрание Корнелия Нинова настоя министърът на отбраната да разсекрети списъка на оръжията, които предоставяме на Украйна.

Вижте и

„Случващото се от сутринта в парламента е безпрецедентно и скандално“, смята Нинова. Тя допълни, че темата не е била обсъждана на Председателски съвет.

От „БСП за България“ призоваха президентът Румен Радев, като главнокомандващ на Българската армия, също да дойде в Народното събрание и да присъства на решението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре