Сега четете
Станимир Стефанов: Има ли пълзящ фашизъм у нас?

Станимир Стефанов: Има ли пълзящ фашизъм у нас?

Има ли фашизъм у нас? Дали процесът „контролирана бедност”, като оръжие на финансовия капитал за подчинение на нашия работнически български народ от десетки години не е искрата на тлеещия фашизъм ,дали случилото се в Германия, където беше разкрит фашистки опит за преврат в сърцето на Обединена Европа има отношение към случващото се в Република България? Преди да потърсим допирни точки нека да прочетем внимателно отново определението за фашизъм на един от най-великите българи раждали се у нас – Георги Димитров:„Фашизмът е открита терористична диктатура на най-реакционните, най- шовинистичните, най-империалистическите елементи на финансовия капитал… Фашизмът – това не е надкласова власт и не е власт на дребната буржоазия или на лумпен-пролетариата над финансовия капитал. Фашизмът е власт на самия финансов капитал. Той е организация за терористична разправа с работническата класа и с революционната част на селячеството и интелигенцията. Фашизмът във външната политика е шовинизъм в най-груба форма, култивиращ зоологическа ненавист към другите народи“ !
Сега нека погледнем печалбите на банките в България: През октомври 2022 г. активите на банковата система се увеличават с 2.2 млрд. лв. (1.4%) до 151.0 млрд. лв. Основен принос за месечния растеж имат кредитите и авансите, като делът им в структурата на балансовите активи се повишава от 60.1% до
61.6%. Към 31 октомври т.г.. печалбата на банковата система е 1.7 млрд. лв., с 500 млн лв. (40.9%) повече спрямо отчетената за десетте месеца на 2021 г., се казва в справка на БНБ !

Защо Русия е велика и още много неща, гледайте предаването „Да спасим България” по
Любословие.бг!

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре