Сега четете
Ниската температура на тялото може да е опасна

Ниската температура на тялото може да е опасна

При понижаване на температурата до 35 градуса и по-надолу действително могат да се развият негативни последствия. Трябва да се взема предвид, че такова ниво на температурата касае температурата на „ядрото“. Най-достоверно може да се види при измерването й в правото черво.

Ниската температурата на тялото се смята за симптом на някакво заболяване, а не самостоятелна патология, освен ако, разбира се, не става дума за преохлаждане. Без термометър няма как да установите лесно, че температурата ви е спаднала под нормалната.

Симптомите на такова състояние са неспецифични и могат да се дублират със тези на други заболявания. Много са причините, поради които температурата може да спадне под нормалната. Обикновено този симптом се съпровожда и с други. Най-разпространените причини за спадане на температурата под нормата според специалисти са следните:

• недостатъчно хранене;

• ендокринни нарушения;

• травми;

• изгаряния;

Вижте и

• продължителна имобилизация, т.е., обездвижване на увредена или болна част от тялото, например при поставяне на шина;

• неврологични заболявания;

Ако установите понижена температура на тялото си без други симптоми, измервайте я няколко пъти по различен начин, например в устата. Продължавайте да я измервате поне по 2 пъти на ден и ако е понижена след няколко измервания, си запишете час при личния лекар.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре