Сега четете
И ББР дава заем на „Александровска“

И ББР дава заем на „Александровска“

5 милиона лева заем ще получи УМБАЛ „Александровска“ от Българска банка за развитие (ББР). Това стана ясно днес след среща на ръководството на лечебното заведение с Надзорния съвет на банката.

От банката са заявили и готовност да гарантират доброто управление на дълга на лечебното заведение от 40 млн. лв, съобщиха от болницата. Кредитната линия от ББР ще бъде в допълнение към обещаните от МС средства, които обаче още не са получени, въпреки решенията на правителството „Петков“ и служебния кабинет по темата. Парите ще дадат възможност на дружеството да разплати просрочени задължения към доставчиците на лекарства и медицински изделия.

Новото финансиране ще позволи да се договорят по-благоприятни търговски условия с доставчици, като същевременно се осигурят ликвидни средства за осъществяване на оперативната дейност на лечебното заведение.

Вижте и

Средствата ще послужат и за реализиране на инвестиции за закупуване на съвременна медицинска апаратура, за оказване на качествена болнична помощ по стандартите за добра медицинска практика и здравните изисквания, разписани в българското законодателство, уточняват от болницата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре