Сега четете
Заместник-кмет на София напуска „по лични причини“ след куп скандали

Заместник-кмет на София напуска „по лични причини“ след куп скандали

Заместник – кметът на София по транспорта Кристиан Кръстев напуска поста по лични причини, е съобщил самият той пред БТА. Днес Кръстев е депозирал молбата си за освобождаване „по взаимно съгласие“ пред кмета Йорданка Фандъкова. „От тук нататък ще се развивам в друга посока“, е казал той. „Напускам в прекрасни отношения с колегите и с кмета, не искат да ме пускат“, допълва Кръстев. „Борих се доста време за един конкурс, спечелил съм го и смятам, че трябва да се развивам и да допълвам моята експертиза в транспорта“, казва още досегашният зам. кмет. Той пожела успех на кмета Фандъкова и на екипа и отбеляза, че човек трябва да гледа бъдещето, завършва БТА.

Кристиан Кръстев бе назначен за зам.кмет по транспорта няколко седмици, след като през ноември на 2019 г. Фандъкова спечели четвъртия си мандат. Преди това той бе зам.министър на транспорта в служебното правителство на Марин Райков през 2013 г.

Като зам.кмет със същия ресор Кръстев се прочу с няколко скандални обществени поръчки. През април 2020 г., скоро след като в София бяха въведени мерки срещу коронавируса и след като Фандъкова обяви, че в общината ще трябва да се затягат коланите, Кръстев даде началото на конкурс за покупка на нови луксозни автомобили за подчинената му дирекция „Транспорт“. След като около тази поръчка избухна скандал, Фандъкова коментира, че сега не е моментът да са купуват коли, след което процедурата тихомълком бе прекратена. Преди няколко седмици тя отново бе обявена. Досегашният зам.кмет е и автор на обществената поръчка за изграждане и поддръжка на осветлението в София, около която също избухна скандал.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре