Сега четете
НЗОК припомня: До края на декември можем да сменим джипито. После чак през юни

НЗОК припомня: До края на декември можем да сменим джипито. После чак през юни

Всеки здравноосигурен, който иска да смени своя общопрактикуващ лекар, може да го направи до края на декември. Това припомнят от пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

За целта е необходимо да се попълни формуляр за постоянен избор и да се предостави на новоизбрания общопрактикуващ лекар. Формулярът може да се изтегли от сайта на НЗОК – www.nhif.bg – рубрика „За граждани“, линк „Регистрационни форми за избор на общопрактикуващ лекар“.

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предоставя и възможност смяната на общопрактикуващ лекар да става онлайн. Това се осъществява в рубрика „Е – услуги“, линк „Преглед на досие от здравноосигурените лица“, „Вход с цифров сертификат“, меню „Избор на личен лекар“, като формулярът, подаван по електронен път, трябва да се подпише с електронен подпис от здравноосигуреното лице или от неговия родител/настойник чрез Персонализираната информационна система (ПИС) на НЗОК.

Не е необходимо здравноосигурените да уведомяват за смяната на своя общопрактикуващ лекар.

Вижте и

Има и изключения, при които лекар може да се избира и през останалите месеци при основателни причини – например смърт на досегашното джипи или преустановяване на практиката му.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре