Сега четете
Лин Трейси е одобрена за нов посланик на САЩ в Русия

Лин Трейси е одобрена за нов посланик на САЩ в Русия

Комисията по външни работи на Сената на САЩ одобри Лин Трейси за поста посланик на САЩ в Русия. Въпросът за нейното назначаване ще бъде разгледан и от Конгреса, но това се счита за формалност.

Трейси, която е посланик на САЩ в Армения от 2019 г., беше номинирана за поста ръководител на дипломатическата мисия в Русия на 20 септември от президента на САЩ Джо Байдън. После се чакаше съгласието на Москва за назначението и след като то бе получено, започна и процедура по одобрението на нейната кандидатура.

На 1 декември Трейси изрази подкрепа за по-строги санкции срещу Русия. „Правилният курс е да останем на курса за санкции, да продължим да затягаме санкциите“, каза тя на изслушване в комисията по външни отношения в Сената на САЩ.

Трейси е дипломат от кариерата. Тя говори руски. Родом от Барбъртън, Охайо, Трейси завършва бакалавърска степен по съветология в Университета на Джорджия през 1986 г. След това заминава за Москва, където живее от 1987 до 1990 г., работейки в посолството на САЩ, но не като дипломат.

Вижте и

След това е била старши съветник по руските въпроси в Бюрото по европейски и евразийски въпроси на Държавния департамент. Била е зам.-ръководител на мисията в посолството на САЩ в Москва през 2014-2017 г. Заемала е няколко поста в Централна и Южна Азия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре