Сега четете
Държавният глава Румен Радев посрещна с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски“ президента на Гърция Катерина Сакеларопулу

Държавният глава Румен Радев посрещна с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски“ президента на Гърция Катерина Сакеларопулу

Държавният глава Румен Радев посрещна с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски“ президента на Гърция Катерина Сакеларопулу. Двамата отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин. Посещението е по покана на българския президент. Химните на България и Гърция бяха изпълнени от Гвардейския представителен духов оркестър.

След края на церемонията в Президентството двамата ще проведат среща на „четири очи“, а по-късно ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция.

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области като икономиката, енергетиката, културата и туризма, както и сътрудничеството между България и Гърция в Европейския съюз и региона на Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата на двамата президенти, посочват от прессекретариата на Румен Радев.

В 11:45 ч. на церемония в Гербовата зала държавният глава Румен Радев ще удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с орден „Стара планина“ с лента за нейните заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Гърция.

След церемонията президентите Радев и Сакеларопулу ще направят съвместни изявления за медиите.

Вижте и

В рамките на посещението на държавния глава на Гърция у нас са предвидени срещи със служебния министър-председателя Гълъб Донев и с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре