Сега четете
Дело за 1 млрд. евро срещу България заведоха децата на Денис Ершов

Дело за 1 млрд. евро срещу България заведоха децата на Денис Ершов

Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов са завели дело за 1 милиард евро срещу България в арбитража на Световната банка. Искът на Василиса и Егор Ершови е с входяща дата 11 ноември тази година.

Според децата на Ершов те са били жертва на незаконни действия от страна на Варненския окръжен съд, Агенцията по вписванията и Комисията за финансов надзор. Заради това Ершов и наследниците му били лишени от имущество, съобщава “24 часа”.

Те предявяват иска от името на баща си, който почина от левкемия на 51-годишна възраст през 2017 г. Двамата твърдят, че неправомерни действия и бездействия на държавните органи са довели до срив на инвестицията му в един от най-големите дистрибутори на нефт и газ в България – дружеството “Петрол”.

Още миналата година наследниците на Ершов изпратиха нотариална покана до финансовото министерство като изискаха 840 млн. долара да им бъдат изплатени като обезщетение заради експроприацията на активите на дружеството.

Вижте и

Тогава юристи, които са специалисти по арбитражно дело, смятаха, че вероятността да се стигне до завеждането на иск е нищожна, тъй като се изисква такса в размер на десетки милиони.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре