Защо най-добрата жена шеф-готвач в света посети Северозапада?

Преди 20 години тя започнала да готви професионално само, за да изкарва прехраната си. Днес обаче, словенката Ана Рош притежава титлата „най-добра жена шеф-готвач в света“ за 2017 година, а ресторанта й е удостоен с цели две звезди „Мишлен“. През изминалата седмица кулинарният гений посети Северозапада, където участва в приготвянето на вечеря, средствата от които бяха дарени за благотворителност.

В западната част на Стара планина, в района на сръбската и близо до румънската граница, се е настанило село. През 30-те години на миналия век, Стакевци било дом на близо 2000 души. Днес, от тях са останали под 100. На това място, в уютна наскоро реставрирана стара къща с малък ресторант, ни посреща кралицата на кухнята. Ана Рош – най-добрата жена готвач в света за 2017-а. Пристигнала в България само, за да посети Стакевци.

„Точно в началото на годината се питах колко ли страни в Европа все още не познавам. И България беше една от тях. По-силният мотив обаче, беше желанието ми да помагам на млади, неизвестни, но талантливи мои колеги, които работят на затънтени места като това и заслужават света да чуе за тях”, заяви Ана Рош, шеф-готвач.

„Изпратих ѝ един имейл. Разказах ѝ за нас, разказах ѝ историята. Тя знае, че сме най-бедният регион в Европейския съюз, и подкрепи идеята ни. Каза, че ще дойде с удоволствие”, посочва Филип Захариев, шеф-готвач.

Вижте и

Отдавна превзела най-големите висини в кулинарното изкуство, ресторантът на Ана Рош в Словения притежава две звезди „Мишлен“ и е в топ 50 на всички над 15 милиона регистрирани ресторанта в цял свят. Така, без да го познава, Ана приема поканата на Филип – шеф-готвач работил дълги години извън България, и завърнал се, за да създаде ресторант в родния си край. Онзи ресторант, на който Илон Мъск бил пратил имейл, за да направи резервация. Новина, след която, казва Филип, негативите били повече от позитивите. А общонационалното внимание му дошло в повече.

Източник Н

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре