Сега четете
Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка слава

Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка слава

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка и съмнителна медийна и политическа слава. Това призова служебният министър-председател Гълъб Донев в началото на правителственото заседание.

Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа – в това число на законодателна работа. Законопроектите, свързани с реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, подготвени от служебното правителство, очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала в програмата за работа на Народното събрание, каза още той.

Изслушването ми по темата за Шенген е PR фокус, който от неделя се ползва като сламка, за която се хваща удавникът, смята Донев. По думите му във фокуса за работа на Министерския съвет и днес ще са изслушванията на министрите от служебното правителство и предложенията им за решения в полза на хората на България

На днешното заседание ще бъде разгледан проект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на парите. Според Донев Министерството на финансите работи упорито и по проекта на закон за изменение и допълнение на Закона за Българска народна банка, както и промените по Кодекса за застраховането. Това е пакетът от законодателни мерки, свързани с подготовката за приемането на България в еврозоната. Вчера беше подписан Мемурандум за разбирателство с Европейската комисия за производството на евромонети в България.

Вижте и

Ние вършим своята работа, нека и народните представители да свършат своята, заключи Донев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре