Сега четете
Ангел Русев се класира на Световното първенство по вдигане на тежести

Ангел Русев се класира на Световното първенство по вдигане на тежести

Българинът Ангел Русев се класира шести в категория до 55 килограма на Световно първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в колумбийската столица Богота.

Русев стартира със 106 кг, но при втория си опит нарани дясното си рамо и два пъти не изхвърли 110 кг, което го нареди на шеста позиция преди почивката и на цели 10 кг след останалите петима в битката за златото в двубоя. Осемте финалисти направиха само 7 от 24 възможни добри опита в първата част.

В по-силното си второ движение русенецът първо изтласка 141 кг, а после пак два пъти не успя на 145 кг, което му отреди шесто място в крайното класиране с 247 кг двубой. При последния си опит Русев падна и остана за кратко да лежи на подиума, но веднага получи медицинска помощ и напусна с помощта на лекарите.

Шампион в категорията с двубой от 265 кг стана Теерапон Силахай от Тайланд. Среброто спечели Нго Сон Дин (Виетнам) с 260 кг, а бронзът остана за Джон-хо Ким (Република Корея) също с двубой от 260 кг.

Вижте и

Следващият българин, който ще участва на Световното първенство Богота, е Габриел Маринов, който ще вдига тази нощ в категория до 61 килограма.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре