Сега четете
Министър Шишков: Ако искаме АМ „Хемус“да продължи, трябва да преглътнем незаконното строителство

Министър Шишков: Ако искаме АМ „Хемус“да продължи, трябва да преглътнем незаконното строителство

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков обяви, че в петък в Народното събрание е внесен текст за изменение на Закона да устройство на територията. Той допълни, че в него са предложили вариант, в който да бъде обявено за търпимо, извършено незаконно строителство, включително и строителството на лотове четири и пет на автомагистрала (АМ) „Хемус“, за да може изграждането ѝ да продължи.

Министър Иван Шишков каза, че промяната в закона се налага, защото е констатиран незаконен строеж в тези лотове, а продължаването на строителството следва да се случи по законов ред.

Това, което сме предложили, не касае само четвърти и пети лот на магистрала „Хемус“, независимо, че те са най-емблематични. Предложили сме и възможност за гаранции за това строителство, което ще бъде обследвано и ще бъде констатирано, че отговаря на нормите и може да бъде обявено за търпимо“, обяви Иван Шишков. Според него така държавата ще може да има гаранции, а гаранциите са изключително важно нещо, когато има строителство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре