Сега четете
България плаши с „ответни мерки“ Нидерландия и Австрия заради Шенген

България плаши с „ответни мерки“ Нидерландия и Австрия заради Шенген

Правителството има готовност за ответни мерки, ако Нидерландия и Австрия наложат вето на българското членство в Шенген, заяви служебният премиер Гълъб Донев, цитирран от БНР. Той изрази надежда, че в оставащите дни може да „надделее разумът“ в партньорите от Шенген.

Гълъб Донев свика днес среща за Шенген с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на външните работи Николай Милков и на правосъдието Крум Зарков, след което направи изявление за медиите.

„Критериите за присъединяване към Шенген, които са изцяло технически, бяха покрити от България още през 2011 г. Това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, включително на правителствата на Нидерландия и на Австрия“, посочи премиерът.

Направихме общ преглед на действията, предприети от служебното правителство през последните дни и седмици за осигуряване на подкрепата на нашите партньори за членството ни в Шенген. В хода на срещата бяха коментирани и изразените публично през последните няколко дни позиции на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер против приемането на България в Шенген“, каза още той.

Вижте и

Донев припомни, че през последните месеци са извършени две проверки, организирани от Европейската комисия по инициатива на България и Румъния, които са завършили с положителен за страната ни доклад.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре