Сега четете
Директорът на Народния театър за скандала: Ще изляза с генерално решение

Директорът на Народния театър за скандала: Ще изляза с генерално решение

Директорът на Народния театър Васил Василев е готов да стигне до крайни действия, ако скандалът в институцията не се реши по демократичен начин. Преди повече от месец режисьорът Александър Морфов надраска вратата на кабинета на пиара на театъра Велислава Кръстева. Малко по-късно като мотив посочи гласуването ѝ заедно с лидера на ДПС Ахмед Доган. Последва протест на актьори в защита на Морфов, с искане Велислава Кръстева да подаде оставка.

Малко по-късно като мотив посочи гласуването ѝ заедно с лидера на ДПС Ахмед Доган. Последва протест на актьори в защита на Морфов, с искане Велислава Кръстева да подаде оставка. В същото време други актьори се обявиха в подкрепа на директора. Времето доста напредна аз ще изляза с генерално решение. Изпълнявайки закона, трябва да се разделиш с човек, който го е нарушил. В другия случай съм принуден да отстраня човек, който по никакъв начин не е нарушил закона.

В европейска България би трябвало да държим на европейските ценности.“, коментира Василев. Той заяви и че функцията на главния режисьор е да обединява хората в театъра.   „Тя не е да бъде художник на една или друга гаврата. Не му е функцията да изразява някакъв протест, който той го съзнава дена, след като го е извършил в един празен театър. Функцията на главния режисьор е да бъде обединител на театъра. А се получава някакво друго негово лично противопоставяне срещу друг служител, което аз лично не мога да разбера. Разбирате ли, когато има конфликт между един служител и друг служител в това решение трябва да спазвам закона с всяка буква и всеки член.

Вижте и

Но за да бъде извървяно и за да бъде направено решението, трябва да имам съответни доказателства. Аз не мога да обвинявам някой не мога да да съдя някой без вина“, каза още директорът на Народния театър. На въпрос дали ще подаде оставка Василев каза: „ Аз не съм човек, който не може да си тръгне във всеки един момент. Но аз ще си тръгна за нещата, които не съм свършил и никога няма да си тръгна за нещата, които съм свършил“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре