Сега четете
25 семейства обвиняват в измама строителен предприемач

25 семейства обвиняват в измама строителен предприемач

25 семейства от Пловдив твърдят, че са измамени от строителен предприемач. По думите им чакат вече втора година, за да бъдат настанени в апартаменти, за които са платили хиляди евро. Строителството на кооперацията е трябвало да бъде завършено в края на 2020 г., но към днешна дата сградата все още не е довършена. Половината от потърпевшите казват, че са платили цялата сума за жилищата, а други са дали 90% от цената.

„Една година никой не работи. От строителната фирма нямат обяснение. Казват, че ще довършат сградата”, споделя един от потърпевшите пред Нова. „Платил съм 90%. Имам 2 деца, живеем на квартира”, казва Тихомир Очков, друг потърпевш. „Откакто сградата има акт 14, плащаме и данъци на жилището, което всъщност не получихме”, казва друг мъж, останал без апартамент, въпреки че е платил за него.
Строителният предприемач Илия Матаков твърди, че няма измама, но има забавяне с 10 месеца на строежа. Когато хората му преведат останалата част от парите, тогава ще бъде завършена и сградата. Тя трябва да бъде готова до края на март 2023 г

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре