Сега четете
Вътрешният министър поиска от парламента по-голям бюджет за МВР

Вътрешният министър поиска от парламента по-голям бюджет за МВР

Вътрешният министър Иван Демерджиев поиска от парламента по-голям бюджет за МВР.

„Ако не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства, то бюджетът на МВР трябва да бъде увеличен, за да бъде обезпечено поисканото увеличение на щата на гранична полиция с 1260 души“, обясни служебният вицепремиер Демерджиев по време на блиц контрола в парламента. Целта на увеличението на щата е да се прекрати практиката за командироване на служители от всички структури по граничните зони и натрупването на извънреден труд.

Демерджиев добави, че МВР е пренасочило средства, колкото е било възможно, и е получена някаква помощ от ЕК, но комисията е отказала да предостави средства за изграждането на друг тип възпиращо съоръжение по границата, защото вече е дала веднъж, тя обаче е готова да финансира друг тип дейности.

Вътрешният министър добави, че сегашното съоръжение по границата ни е изключително ненадежно. По думите му се обмислят технически решения, които да са работещи, но това изисква време и финансов ресурс.

Във връзка с движението на мигранти във вътрешността на страната, Демерджиев посочи, че е изработена тактика как автомобилите, които превозват граждани, влезли нелегално у нас, да бъдат спирани безопасно. Полицаите са снабдени с нови ленти за безопасно спиране, при по-голяма скорост, както и са дадени указания за по-добра комуникация между дежурните части и полицейските подразделения.

Вижте и

Вицепремиерът съобщи също, че вчера посланикът на Австрия е направил подробна инспекция по границата ни, като констатациите са положителни и той ще ги докладва на австрийското правителство.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре