Сега четете
Доц. Кунчев: Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината

Доц. Кунчев: Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината

Време е да се успокоим по отношение на COVID-19. Очакванията ни се оправдават. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ „Васил в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Развива се по път, който му осигурява да остане жив и да се разпространява. Той избра начинът, по който върви по-леко, боледуваме, но да не води до страшни последици – социални и здравословни.

Развиха се четири – пет щама на Омикрон и те вървят по посочения път – предават се лесно, но не носят тежки последствия и смъртност, посочи доц. Кунчев.
По отношение на грипната епидемия има заплаха, но тя е позната, подчерта той.
Доц. Кунчев: Все още няма сериозна циркулация на грипни вируси.

С грипни епидемии се срещаме всяка година, с изключение на последните две. Между вирусите конкуренцията е жестока. Очакваме връщането на грипа. Колегите в САЩ съобщават за поне 10-15 дни по-рано започване на грипна епидемия, коментира главният държавен здравен инспектор.
По думите му очакванията са в края на януари, началото на февруари да бъде пикът на грипната заболеваемост. И добави, че сега е подходящ момент за ваксинация.

Вижте и

Доц. Кунчев отбеляза, че центровете за ваксинация COVID-19 са отворени, но интересът към тях е минимален. И допълни, че интересът към ваксините за грип е доста по-голям.
Високите вълни на COVID-19 преминаха в началото на годината, категоричен бе доц. Кунчев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре