Сега четете
Директорът Васил Василев: Народният не е „Театр имени Александра Морфова“

Директорът Васил Василев: Народният не е „Театр имени Александра Морфова“

„Народният театър „Иван Вазов“ е на всички режисьори в държавата, не е „Театр имени Александра Морфова“. Министърът да му направи нов театър, а не да кадрува в Народния“, това заяви директорът на първата ни сцена Васил Василев пред Нова тв. „Александър Морфов се нуждае от собствен театър. Аз искам в Народния театър да има творческа атмосфера за всички творци на равни условия, да развиват своите идеи за добруването на българския театър“, допълни той.

Така Василев обобщава месец по-късно резултата от скандала в Народния театър, след като главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на пиара Велислава Кръстева заради афишираните й връзки с ДПС. Всъщност именно той върна Морфов в екипа на Народния, след като по време на директорския си мандат в Плевенския театър го беше поканил да постави „Антигона“ там. Повторното привличане на именития режисьор на първата ни сцена бе крайъгълен камък в концепцията на Василев, с която той спечели конкурса за директорския пост.

Васил Василев  за пореден пътпосочи Министерството на културата като виновник за изнасянето на случая извън театъра и определи това чрез заглавието на известния филм „Да разлаем кучетата“. „Той иска да кадрува в Народния театър – това е усещането“, нападна Василев служебния министър проф. Велислав Минеков. Театралният шеф обясни още, че не е отказал на принципала си документацията за външните фирми, с които Народният работи, а е настоял това искане да бъде оформено по надлежния ред. „Като бивш съветник на Минеков съм му писал каква е процедурата, за да се предизвика проверка. Ние сме готови да съдействаме. От вчера имаме писмо, че той вече е назначил проверката“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре