Сега четете
Демерджиев: Мит е, че битовата престъпност е нараснала драстично

Демерджиев: Мит е, че битовата престъпност е нараснала драстично

Ръстът на битовата престъпност спрямо миналата година е 0,7%, а разкриваемостта е нараснала със 7%. Ако се търси проблем, то не е свързано с работата на , тъй като МВР разкрива такъв тип престъпления с 7% повече. Трябва да се търси сметка към други правоохранителни органи. Митът, че битовата престъпност е нараснала главоломно, не е верен. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц контрол в парламента.

В същото време обаче е вярно, че телефонните измами са нараснали. През тази година телефонните измами се извършват от други държави – най-често Румъния и Гърция, съответно ни е по-трудно да ги разкриваме, подчерта вътрешният министър. Той изтъкна, че са набелязани мерки за справяне със ситуацията, включително по-добра координация с румънските и гръцките служби.

Ако не бъдат получени поисканите от Европейската комисия (ЕК) средства, то бюджетът на МВР трябва да бъде увеличен, за да бъде обезпечено поисканото увеличение на щата на гранична полиция с 1260 души, обясни служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на блиц контрола в парламента. Целта на увеличението на щата е да се прекрати практиката за командироване на служители от всички структури по граничните зони и натрупването на извънреден труд.

Вътрешният министър добави, чесегашното съоръжение по границата ни е изключително ненадежно. По думите му се обмислят технически решения, които да са работещи, но това изисква време и финансов ресурс

Вижте и

Във връзка с движението на мигранти във вътрешността на страната, Демерджиев посочи, че е изработена тактика как автомобилите, които превозват граждани, влезли нелегално у нас, да бъдат спирани безопасно. Полицаите са снабдени с нови ленти за безопасно спиране, при по-голяма скорост, както и са дадени указания за по-добра комуникация между дежурните части и полицейските подразделения.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре