Сега четете
Полагат се усилия за намаляване на жертвите, заяви Венцислав Катинов

Полагат се усилия за намаляване на жертвите, заяви Венцислав Катинов

През последните месеци сме свидетели на сериозните усилия, които всички институции полагат, за да се намали загубата на човешки живот при пътнотранспортни инциденти и трайното увреждане на няколко хиляди пострадали в катастрофи. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на кръгла маса „Пътна безопасност. Ефективни механизми за регулиране на процеса“, съобщава МВР на своя сайт. Форумът, организиран от фондация „Ханс Зайдел“ и Асоциацията на полицейските началници, се състоя в периода 28-30 ноември.

 

Заместник-министър Катинов съобщи, че от началото на ноември са съставени повече от 85 000 фиша и електронни фишове и над 15 000 акта за нарушения.

 

Проблемът със смъртността и травматизма вследствие на пътнотранспортни произшествия е глобален и страната ни не прави изключение, каза заместник-главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. Той съобщи, че през последните години България е на второ място в Европа по брой загинали на 1 милион жители. Ето защо в момента действията са насочени към обединяване на всички държавни органи, местна власт, неправителствени и бизнес организации, граждани и, не на последно място – медии, за постигане на целта за намаляване на загубите от пътнотранспортни произшествия – човешки, емоционални, материални, добави Станев.

 

Вижте и

На 29 ноември в Силистра главният прокурор Иван Гешев заяви, че е нужен цялостен подход и ангажиране на държавата за спирането на „войната по пътищата“. Надявам се, че държавата, част от която е и прокуратурата, най-после ще си свърши работата в интерес на гражданите, за да не бъдат избивани те по българските пътища, каза Гешев.

 

От началото на ноември на територията на страната са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни произшествия, при които има 52-ма загинали и 733 ранени, по данни на МВР. Жертвите при катастрофи от началото на годината у нас са 476.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре