Сега четете
Не само на хартия: Първият български изтребител F-16 вече се сглобява

Не само на хартия: Първият български изтребител F-16 вече се сглобява

Прословутите поръчани от България изтребители вече не са само на хартия. Първият от поръчаните от България изтребители F-16 вече се сглобява в завода на производителя „Локхийд Мартин“, обявиха днес от компанията.

Всички осем български изтребители ще бъдат произведение в новия завод на „Локхийд“ в Грийнвил, Южна Каролина.

Производството на F-16 в Грийнвил бележи значителен прогрес, като вече едновременно се сглобяват изтребители за повече държави – за Бахрейн, Словакия и България. Първият тестов полет на изтребител F-16 ще бъде в началото на 2023 година, посочва производителят.

„За нас от „Локхийд Мартин“ е чест да подкрепим България в желанието на страната да купи още 8 изтребителя F-16 и високо ценим силното си сътрудничество в българските военновъздушни сили. Флотилията от изтребители F-16 ще предложи на страната най-добрата комбинация от модерни способности от 21-ви век с оперативни способности и разходи за жизнения цикъл на достъпна цена, както и възможности за стратегическо партньорство“, коментират от компанията производител.

Вижте и

Оттам допълват, че България ще получи „доказана най-съвременна система, което ще осигури десетилетия на съвместимост с НАТО“. „Ние сме горди, че най-модерният модел F-16, произвеждан някога, ще подпомогне националната сигурност на страната“, пише в съобщението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
2
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре