Сега четете
Мъск: До шест месеца започваме тестове на мозъчен чип върху хора

Мъск: До шест месеца започваме тестове на мозъчен чип върху хора

Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен чип, разработен от неговата компания „Нюралинк“, да започнат до шест месеца, предаде Ройтерс.

Фирмата вече изостава от сроковете, по-рано определени от предприемача.

Компанията разработва интерфейс за мозъчни чипове, които могат да позволят на пациенти с увреждания да се движат и да общуват отново, като Мъск добави, че ще се насочи и към възстановяване на зрението.

Базирана в района на Сан Франциско и Остин, щата Тексас, в последните години „Нюралинк“ провежда тестове върху животни, докато чака одобрение от Управлението за контрол на храните и лекарствата в САЩ, за да започнат клинични изпитвания при хора.

„Искаме да бъдем изключително внимателни и сигурни, че ще работят добре, преди да поставят устройство в човек“, каза Мъск по време на дългоочакваната публична актуализация на устройството.

Говорейки пред избрани гости в презентация в централата на „Нюралинк“, продължило близо три часа, Илон Мъск подчерта скоростта, с която се разработва устройството.

Вижте и

Управлението за контрол на храните и лекарствата в САЩ не отговори на запитване на Ройтерс за коментар. Първите две приложения на устройството на „Нюралинк“ при хората са насочени към възстановяване на зрението и ще позволи движението на мускули при хора, които не могат да го направят, обясни Мъск.

„Дори и ако някой никога не е имал зрение, роден е сляп, вярваме, че все още можем да възстановим зрението“, каза той.

Последното публично представяне на „Нюралинк“ беше преди повече от година, като то включваше маймуна с мозъчен чип, която играеше компютърна игра, като мислеше сама.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре