Сега четете
Минеков: Ако директорът на НТ не извади себе си от блатото, то блатото ще бъде изсушено

Минеков: Ако директорът на НТ не извади себе си от блатото, то блатото ще бъде изсушено

Това, което се случи в Народния театър, е абсолютно безобразие, възмутен съм. Ако директорът не извади себе си от блатото, то ви обещавам, че блатото ще е изсушено. Числото освободени вече е впечатляващо, обезщетенията, които са получени също са впечатляващи. Това заяви служебният министър на културата Велислав Минеков пред журналисти по време на брифинг.

Актрисата Албена Колева обясни, че е публикувала апел и заяви, че има опасност в Народния театър да се стиhне до крайности. “Вие сте принципал и трябва да вземете отношение. Избират се директори, които избират съдбата на цели театри все едно са го купили”, отбеляза тя и поиска министърът да изрази становище по отношение на проблемите в Народния театър.
Минеков подчерта, че е взел достатъчно ясна позиция. Той обясни, че режисьорът Морфов е получил обвинение, подписано от директора на театъра Васил Василев и после е разпитан в полицията. “Това е унизяващо”, подчерта той.

Министърът посочи, че след това са били привикани профсъюзни дейци и други хора, които са молени да се подпишат на декларация на театъра. Той добави, че хора са молени да напуснат театъра и дори артист е бил изгонен с крясъци.

“Става дума за насилие, което не прекъсва”, категоричен е той. „Ще изчакам още малко, едното от моите очаквания са резултатът от проверката. Числото освободени вече е впечатляващо, обезщетенията, които са получени също са впечатляващи. Решението е в директора, по време на конкурса не съм бил министър. Ако директорът не извади себе си от блатото, то ви обещавам, че блатото ще е изсушено“, съобщи той. Служебният министър подчерта, че не си поставя срокове за реакция.

Вижте и

Минеков коментира, че нещата по отношение на избор на директор са съмнителни и министър може да контролира директорът ако реши. “Поради което незабавно трябва да се извършват действия по промяна на наредбата за избор на директори”, обясни той.

Той допълни, че всичко е в ръцете на директора Васил Василев и призова Василев да направи необходимото или да напусне.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре