Сега четете
Китай ще засили стратегическата си комуникация и координация с Европейския съюз

Китай ще засили стратегическата си комуникация и координация с Европейския съюз

Китай ще засили стратегическата си комуникация и координация с Европейския съюз, каза днес китайският президент Си Цзинпин на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, предаде Ройтерс.

На среща с Мишел в Пекин Си изрази надежда, че „институциите на ЕС и държавите, които членуват в него, ще си изградят обективна и правилна представа за Китай“, съобщава китайската държавна телевизия.

„Китай ще остане отворен за европейските компании и се надява, че ЕС е в състояние да елиминира намесата и да гарантира справедливи и прозрачни бизнес условия за китайските компании“, каза Си на Мишел.

Нито Си, нито китайската телевизия дадоха обяснение какво има предвид китайският лидер под „намеса“.

Си каза още, че Китай и ЕС трябва да засилят координацията си в макроикономически план и да работят заедно в името на взаимната изгода, да създават заедно нови генератори на растеж и да гарантират сигурността, стабилността и надеждността на веригите за промишлени доставки.

Китайският лидер засегна също така и въпроси, свързани с конфликта в Украйна.

Си призова за избягване на ескалацията в украинския конфликт, предаде ТАСС, като се позова на китайската държавна телевизия.

Вижте и

„Решението на украинската криза с политически средства в най-голяма степен отговаря на интересите на Европа и на всички страни в Евразия“, изтъкна китайският президент.

Шарл Мишел, който е на еднодневно посещение в Китай, ще се срещне също с премиера Ли Къцян и с председателя на постоянната комисия на китайския парламент Ли Чжаншу.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре