Сега четете
Ивайло Мирчев: Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата

Ивайло Мирчев: Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Това заяви депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев по повод това дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол. Мирчев каза още, че не е лошо Националната агенция за приходите да направи проверка на „Лукойл“ за последните 6-10 години за трансферно ценообразуване.
„Защото да седнеш на една пресконференция с „Лукойл“ и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже – „Трябва да им разрешим износа“, не ми се струва особено сериозно“, каза Мирчев
Според Мирчев „Лукойл“ не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петролът, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски.
От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа, а защото по голяма част от другите теми – еврозоната, Шенген, модернизацията на армията, имаме близки позиции поне на хартия, коментира още депутатът.
„По може би най-важната тема, ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв“, заяви Мирчев.
Според него е важно как ГЕРБ ще отговори какво ще се случи с първия мандат – да кажат защо не са реализирали първия мандат, ако те не го реализират.
Прекалено много неща ни различават с БСП, коментира Мирчев.
„По отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път“, заяви Мирчев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре