Сега четете
Застудявания и валежи можем да очакваме през последните дни на декември

Застудявания и валежи можем да очакваме през последните дни на декември

С повече валежи започваме декември месец. Особено ниски температури в първата половина на месеца не се очакват. Застудявания и валежи можем да очакваме и през последните дни на месеца. Температури от -5 до -10 градуса ще се реализират чак през втората половина на месеца. Това коментира в „Денят започва“ Анастасия Стойчева от НИМХ.
„Вероятността около Коледа да е по-топло, отколкото около Нова година е много голяма“, подчерта метеорологът.
Температурите тази сутрин са между 2 и 7 градуса, малко по-ниски са температурите в Североизточна България. Днес там ще има и условия за поледици. Топли въздушни маси ще повишат градусите в страната през първите няколко дни на декември. Въпреки това в Южна България ще има условия за значителни валежи, които да надхвърлят 25-30 литра на кв. метър. Това обясни Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.
Днес температурите ще бъдат по-ниски в Предбалкана, където ще се очаква и да вали сняг. В тази част на страната ще се създадат и условия за поледици. Анастасия Стойчева съветва шофьорите да бъдат особено бдителни при проходите в Източна Стара планина.
Събота и неделя вероятността за валежи ще бъде малка, а вятърът ще отслабне, смята Стойчева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре