Сега четете
Григор Димитров ще бъде играещ капитан на България за „Юнайтед къп“

Григор Димитров ще бъде играещ капитан на България за „Юнайтед къп“

Тенисист №1 на България Григор Димитров ще бъде играещ капитан на националния отбор, с който страната ни ще участва в дебютното издание на новия турнир за смесени тимове „Юнайтед къп“, съобщи TennisKafe.com(link is external). Съвместната надпревара на АТР и WTA ще се проведе от 29 декември до 8 януари в Австралия и с нея ще се открие сезон 2023 в професионалния тур на двете асоциации.

Именно позицията в световната ранглиста на Димитров (№28) бе причината България да се класира за новосъздадената надпревара и тъкмо това дава право на 31-годишния хасковлия сам да избере кой ще бъде капитан на тима. Тази роля вече е позната на бившия №3 в света, който я изпълняваше и през януари 2020 г. в първото издание на мъжкия турнир за Купата на АТР също на Зеления континент.

В българската селекция за „Юнайтед къп“ освен Димитров ще бъдат включени Димитър Кузманов, Адриан Андреев, Александър Лазаров, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Гергана Топалова. Отборът на България е в група А в Пърт, където ще играе срещу съставите на Гърция (със Стефанос Циципас и Мария Сакари) и Белгия (с Давид Гофен и Елизе Мертенс). Всеки мач ще включва по две срещи на сингъл при мъжете и жените и една на смесени двойки.

Същевременно стана ясно, че Григор Димитров ще продължи съвместната си работа с треньора Даниел Валверду и през 2023 г. Информацията беше потвърдена от мениджъра на първата ни ракета Георги Стоименов също пред специализирания сайт „Тенискафе“.

Вижте и

Българският тенисист и венецуелският специалист възобновиха партньорството си в самия край на изминалия сезон. Валверду придружи Григор на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж. В австрийската столица Димитров стигна до 1/2-финал, а във френската постигна две победи и си осигури завършване на годината в Топ 30.

Южноамериканецът е най-успешният треньор в кариерата на българския топ тенисист. Под негово ръководство в периода 2016-2019 г. Григор Димитров постигна най-значимите си успехи, особено през 2017 г., когато спечели четири титли – включително тази от Финалите на АТР в Лондон, и се изкачи до третото място в ранглистата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре