Сега четете
Александър, който е застрелял жена си Фанка от ревност, остава в затвора

Александър, който е застрелял жена си Фанка от ревност, остава в затвора

Пловдивският окръжен съд остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвинен за убийството на съпругата му – 28-годишната Фанка Ангелова в село Пъдарско. По време на съдебното заседание неговата адвокатка съобщи, че мъжът е направил два опита на самоубийство.

Още в началото на разследването той направи самопризнания. Жената, която е майка на две деца, бе открита мъртва в изоставена постройка на необитаем имот в пловдивското село на 26 ноември.

Адвокат Анастасия Будакова поиска „домашен арест“ за Александър и психиатрична експертиза за неговото състояние.

„До момента не е извършена съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия. В обясненията си по отношение на извършеното от него е бил изключително искрен, разкрил е всички детайли. Споделя, че наскоро е вършил, в различни периоди от време, два опита за самоубийство. Това всява съмнения в психиатричното му здраве“, посочи Будакова.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев поиска от съда взимане на най-тежката такава – „задържане под стража“. По делото са извършени множество огледи и са иззети множество доказателства. Прокурор Молев припомни, че на 25 ноември е подаден сигнал, че Фанка е излязла сутринта, за да отиде на работа и е изчезнала. На същата дата и на следващия ден в кладенец в Пъдарско бяха открити нейни вещи. Тогава в селото са извършени много огледи и претърсвания на имоти. На 26 ноември трупът на младата жена беше открит в изоставена постройка в Пъдарско. Тогава разследващите установиха, че жената е умъртвена умишлено. Тя е била застреляна с незаконно оръжие още в деня на изчезването й. По време на издирването и кръгът на заподозрените бързо се стеснил около съпруга, който накрая направил пълни самопризнания и показал къде е скрил тялото на жена си.

Вижте и

Прокурорът подчерта, че доказателствата сочат, че Александър не е извършил престъплението спонтанно и в момент на гняв, а го е обмислял. След убийството се е опитал да заличи следите. Касае се за престъпление, което е тежко умишлено и се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Ревност е основният мотив за жестокото убийство. Има данни, че мъжът, с когото Фанка не живеела повече от година, многократно я е заплашвал със саморазправа. Тя дори е била принудена да изостави двете си деца при него и се изнесла да живее у своите родители.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре