Сега четете
Във В. Търново бе даден старт на 20-то издание на кампанията „Българската Коледа“

Във В. Търново бе даден старт на 20-то издание на кампанията „Българската Коледа“

Благотворителната инициатива, която се ползва с най-високо обществено доверие, защото каузата й е да подкрепя децата, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация. Началото бе поставено от президента Румен Радев – именно под патронажа на държавния глава се провежда „Българската Коледа“. Кампанията през 2022/2023 година ще е посветена на децата с редки генетични заболявания.
„Българската Коледа“ показва, че ние сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. А детското здравеопазване е секторът, за който всички ние трябва да отделяме все по-голямо внимание, средства и грижи, каза президентът Румен Радев.
„Великотърновци сме хора с добри сърца и винаги, когато трябва, ние сме се обединявали и сме подавали ръка на хора в нужда и най-вече – на децата. Горди сме, че юбилейното 20-о издание на „Българската Коледа“ започва от тук. Защото нашият град е носител на история, свързан е с държавността, но най-вече и с духовността на нашия народ.
Нека подкрепим каузата за децата, които се нуждаят от съвременни здравни грижи, за да могат те да радват своите семейства. Вярвам, че кампанията ще бъде успешна и ще дори ще надхвърли рекордния бюджет, събран през миналата година – 3 млн. лева, с които са подпомогнати близо 520 деца с тежки хронични заболявания и е дарена апаратура за 22 болници в страната“, каза кметът Даниел Панов.
„Благодарих и на лекарите и им пожелах да са все така силни и всеотдайни, както по време на двете тежки пандемични години. Община Велико Търново винаги е била и ще бъде добър партньор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, уверих директора д-р Красимир Попов и целия колектив на болницата“, написа в страницата си кметът на Велико Търново.
Автор: Мирослав Дечев
Снимки: Facebook/Даниел Панов
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре