Сега четете
Хотели освобождават украинските бежанци вдругиден, държавата спря да плаща храната

Хотели освобождават украинските бежанци вдругиден, държавата спря да плаща храната

Част от хотелите по Южното Черноморие ще освободят от 1 декември настанените в тях по програмата за подпомагане украински бежанци. Това стана ясно след проведеното вчера в „Слънчев бряг“ заседание на Българска асоциация по туризъм.

Причината е спряното финансиране на изхранването. От 16 ноември държавата плаща по 15 лв. единствено за нощувка. След тази дата положението с храната е спасявано с дарения от БЧК и неправителствени организации. Но обработката на пакетите, готвенето и т.н. носи разходи, заради които около една пета от хотелите по Южното Черноморие спират работа по програмата. Асоциацията настоява украинците да могат да се преместят в хотелите, които продължават да работят и след 1 декември (според правилата хората не могат да ползват програмата след преместване).

Иска и държавата спешно да доизплати траншовете, които дължи за подслона. Асоциацията има още две настоявания – да се гарантира ритмичността на доставяне на хранителните пакети, тъй като в момента процесът е в „насипно състояние“; вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и колегата му министър на туризма Илин Димитров да се срещнат с бранша.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре