Сега четете
Росен Христов: Представи в Турция предимствата на България в зелената енергия

Росен Христов: Представи в Турция предимствата на България в зелената енергия

Служебният министър на енергетиката Росен Христов представи в Турция предимствата на България за инвестиции в производството на зелена енергия, съобщиха от енергийното ведомство. Той посети високотехнологичен завод за соларни панели в Турция на компанията „Смарт солар текнолоджис“ (Smart solar technologies), която се занимава и с проектиране и строителство на соларни паркове. Христов разгледа производствения процес, който ангажира над 800 човека и е фокусиран до най-малкия детайл.

В разговор с изпълнителния директор на компанията Халил Демирдаг Христов представи възможностите и предимствата на страната ни за инвестиции в сферата на производството на зелена енергия. По думите му то е сред приоритетите на сегашното ръководство на Министерството на енергетиката.

„В България имаме нужда точно от такива високотехнологични производства, които акцентират на качеството. Имаме условия и за изграждане на соларни паркове, които със съвременните технологии могат да бъдат изключително ефективни“, каза Росен Христов. При обиколката в завода министърът имаше възможността лично да тества издръжливостта на панелите със симулация на удар от градушка с размерите на яйце, се посочва още в съобщението.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре