Сега четете
По вода и въздух продължава издирването на изчезналите рибари

По вода и въздух продължава издирването на изчезналите рибари

Все още продължава издирването на изчезналите в Мандренското езеро край Бургас рибари. Към този момент шест екипа претърсват широк периметър, а паралелно с това бреговете на езерото се наблюдават с термодрон, който е бил използван до късно снощи, но без успех.

От рано сутринта на сборния пункт за разпределение на екипите са представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), екипи на пожарната и община Бургас.

В акцията по издирването се включват и двама рибари от рибарското селище Ченгене скеле. Към този момент почти липсват други доброволци.

Видимостта в района е намалена, а температурата на въздуха е девет градуса.

В района на Бургас продължава да вали дъжд.

Вижте и

Дрехи и лични вещи са били открити по-рано днес, но не са били разпознати от близки на издирваните – 44-годишния Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас.

„Един ден и половина продължават издирвателните мероприятия. Вчера през деня бяха три екипа, днес са вече шест. През нощта работихме с термокамери, но сутринта се включиха отново дроновете, след като бяха заредени. Към момента сме разчертали на квадрати цялата водна площ на езерото. Обходни двойки проверяват квадрат по квадрат, включително и брега . Ако забележат нещо в тръстиката, особено там, където е по-гъсто, ще ни подадат сигнал. Очакваме доброволци. Много държим на хора, които познават добре езерото и често влизат в него. То е специфично, има опасни участъци. Страхуваме се масово да се влиза, защото например в зоната на падналия мост на Димчево, можеше преди малко да се случи инцидент. Има екип на ИАРА – те обследват отдалечените райони. Имаме сонар за дълбочината – обследват се различни плитчини – от 4 до 8 метра дълбочина“, каза за БТА кметът на Бургас Димитър Николов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре