Сега четете
Коледната елха в София ще грейне на 1 декември

Коледната елха в София ще грейне на 1 декември

На 1 декември Столичната община организира тържествено запалване на светлините на коледната елха със спектакъл пред Народния театър “Иван Вазов” и светлинно шоу, съобщава на сайта си общината. Елхата ще бъде висока 10 метра, украсена с много лампички и гирлянди.

Празничната програма ще започне в 18 ч., а в 19 ч. ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в присъствието на много любими актьори като Пламен Манасиев, Неда Спасова, Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Георги Златарев, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

Тази година ще могат да се насладят столичани празничния спектакъл „Истинската Коледа“ със специален 3D мапинг. Концертът ще започне веднага след официалното запалване на светлините на дръвчето. Любими музиканти и танцови изпълнители ще създадат коледно настроение за гостите и жителите на града. Спектакълът ще представи по увлекателен и забавен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него ще бъдат танцьорите от ансамбъл „Българе“. Заедно с тях на сцената ще излязат музикантите от „Виво Монтана“, дует „Крис и Велин“, „Нана денс проджект“ и още много други изпълнители.

Ще има 11 коледни базара, които ще се проведат на различни места в София. Богата културна програма с филмови прожекции, концерти, ателиета за съвременно и приложно изкуство, както и благотворителни каузи съпътстват Коледните градчета.

Sofia Christmas Fest отвори врати на 18 ноември и ще продължи до 25 декември в Южния парк.

Коледен парк ще има от 4 до 30 декември на площад “Славейков”.

Вижте и

Коледният базар „Съборна“ ще се проведе на едноименната улица от 1 декември до 8 януари.

На 9 декември в парк „Възраждане“ също ще отвори врати Коледен базар, който ще приема посетители до 2 януари.

Коледен базар ще има и на Женския пазар, а Немският базар ще бъде пред Народния театър.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре