Сега четете
Стефан Янев настоя за коалиционно споразумение за правителство

Стефан Янев настоя за коалиционно споразумение за правителство

Политическите сили, които евентуално ще излъчат редовно правителство, трябва първо да сключат коалиционно споразумение. В него трябва ясно да са разписани правилата, по които ще функционира коалицията, подкрепяща кабинета, както и нейните приоритети.

Това обяви лидерът на „Български възход“ (БВ) Стефан Янев пред президента Румен Радев. Той е последният водач на парламентарна формация, който разговаря с държавния глава в рамките на консултациите, провеждани от Радев през последните седмици за търсене на изход от политическата криза.

Президентът постави пред Янев въпроса дали редовното правителство трябва да бъде съставено от експерти или да се запълни с партийни представители, за да носи ясна политическа отговорност. Според лидера на БВ обаче на този етап е по-важно обсъждането на принципите и приоритетите на бъдещата управляваща коалиция. Всяка парламентарна формация трябва първо да излъчи контактна група, с която да разговаря с останалите, така че да се подготви коалиционно споразумение, смята Янев. На по-късен етап може да се определи какви да са лицата, които да участват в кабинета.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре