Сега четете
Спират тока на единствената белодробна болница в Североизточна България

Спират тока на единствената белодробна болница в Североизточна България

Единствената белодробна болница в Североизточна България – тази във Варна, до дни ще остане без ток заради неплатени сметки.

Общите дългове на лечебното заведение надхвърлят 700 хил. лв., а персоналът има да получава по 10 работни заплати. За електроенергия лечебното заведение дължи 80 хил. лв. От енергоразпределителното дружество вече изпратиха няколко писма, включително и график за спиране на тока през декември, информира bTV.

В момента в болницата се лекуват 20 души с туберкулоза. Няма никаква яснота какво ще се случи с тях, ако електрозахранването бъде преустановено.

Болницата е общинско дружество, но се финансира със субсидия от Министерството на здравеопазването на база на болните, които се лекуват. Парите не стигат.

Вижте и

За последното десетилетие общината е отпуснала 3,5 млн. за покриване на дългове на болницата, но от две години помощ няма. На последната си сесия общинските съветници прегласуваха свое решение от 2015 г. за прехвърлянето на дейността на болницата към друго лечебно заведение.

Предстои министерството на здравеопазването да бъде информирано за решението на общинския съвет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре