Сега четете
Откриха тялото на българка сред свлачището в Италия

Откриха тялото на българка сред свлачището в Италия

Тялото на българка бе открито в свлачището на италианския остров Иския, където загинаха общо 7 души. Това съобщи БНР, като се позовава на информация от местни медии. Очаква се официална информация от властите за идентичността на загиналите и колко са издирваните. На острова е обявено извънредно положение. Издирват се още пет души. Няма потвърждение за втори българин.

Казамичола Терме, балнеокурорт с 8000 жители през зимата, разположен на остров Иския недалеч от Капри, бе сполетяно вчера от разрушително свлачище. Първоначално се знаеше за един загинал, а десет души се издирваха. Към момента вече е известно, че са загинали млада италианка, три деца, сред които и бебе. Българката – 54-годишна жена, омъжена за местен, е петата жертва.

Според италианското издание Il Mattino това е Николинка Благова, която по-рано беше сред издирваните. Инцидентът стана ден след като българката получила мечтаното италианско гражданство.

Николинка дошла на остров Иския още като момиче. Тя пребивавала и работела тук още във времената, когато било трудно да срещнеш източноевропейски имигранти. Извършвала сезонна работа, работела в туризма от юни до септември. Трудела се в хотели във Форио и Лако Амено, работела и като сервитьорка в ресторанти. Там се влюбила във Винченцо Сенезе, за когото се омъжила.

Вижте и

С хеликоптер на острова бяха спасени 8 души, останали блокирани в обект за селски туризъм. Според управителя на област Кампания Винценцо де Лука на 170 души от Казамичола Терме не мога да се върнат по домовете си, които са или разрушени, или опасни за живеене.

Правителството обяви извънредно положение и отпусна първи пакет от спешна финансова помощ в размер на 2 милиона евро. Над 200 служители от гражданската защита и силите на реда все още издирват десетината изчезнали, а стотици доброволци продължават да разчистват улиците в курорта. Поради това, че от върха на планината Епомео свлачището достигна до морето, в търсенето на изчезнали се включиха водолази и кораб на бреговата охрана.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре