Сега четете
Отбелязваме 70-годишнината на специалността „Журналистика“ в СУ

Отбелязваме 70-годишнината на специалността „Журналистика“ в СУ

Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) организира днес академично тържество за 70-годишнината на специалността „Журналистика“, което започва от 11:00 часа в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това съобщават от ФЖМК.

Президентът Румен Радев щe присъства на събитието, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация проф. д-р Веселина Вълканова ще отправят приветствия към абсолвентите на ФЖМК от випуска за 2022 г., на които ще им бъдат връчени дипломите. За цялостен принос в развитието на образованието по журналистика и за изследванията по медии и комуникации с Почетния знак със синя лента на Софийския университет ще бъде удостоен проф. дфн Милко Петров, дългогодишен преподавател и изследовател във ФЖМК.

През академичната 2022/2023 година Факултетът по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ чества 70-годишнината от създаването на специалността „Журналистика“, с което се поставя началото на висшето академично образование по журналистика в България.

Вижте и

От академичната 1952/1953 година, когато специалността „Журналистика“ е основана, до днес във ФЖМК завършват висшето си образование повече от 10 000 колеги, а своята квалификация са повишили много журналисти от пресата, радиото и телевизията, вече и специалисти в дигиталните медии. Стотици чуждестранни студенти от повече от петдесет държави са випускници на специалността и на Факултета по журналистика и масова комуникация.

„Тържественото отбелязване на значимата годишнина е повод за удовлетворяваща равносметка от постиженията на десетки учени, преподаватели и хиляди випускници на ФЖМК, които през изминалите седем десетилетия допринасяха към авторитета на българското академично образование и към изграждането на високи професионални стандарти и прецизни етични правила. Убедени сме, че просветеността и отстояването на свободното слово са сред най-важните мисии в съвременното ни общество, които изискват споделени демократични ценности и единни усилия“, отбелязват от ФЖМК

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре