Сега четете
Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина

Костадинов за скандала в РСМ: Казах историческата истина

Казах историческата и реалната политическа истина към настоящия момент нещо, което в Македония по принцип на се случва много често. Това каза в интервю за сутрешния блок на BTV „Тази сутрин“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод последния скандал в РСМ.

Какво точно териториално съм отправил към Македония, освен да кажа, че в Македония живеят хора, които се чувстват българи, които говорят на български език, че говорим на един и същи език с хората в Македония. Сега те го наричат македонски, но това не означава, че ние не се разбираме и че всеки един нормален филолог в света знае, че това е диалект на българския език, попита Костадинов.

Относно изявлението, че „България и Македония с две държави, които трябва да бъдат едно“ той коментира, че това са го искали всичко български възрожденци.

Вижте и

От момента, в който пристигнах в Македония, до връщането си обратно и до буквално ден днешен получавам страшно много поздравления от българи от Македония, които казват: „най-накрая някой отиде и каза истината на македонските журналисти в центъра на Скопие, подчерта лидерът на „Възраждане“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре