Сега четете
Корнелия Нинова към Първанов, Дончева, Манолова и Кадиев: Върнете се в БСП

Корнелия Нинова към Първанов, Дончева, Манолова и Кадиев: Върнете се в БСП

„Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ – Румен Петков, „Изправи се БГ“- Мая Манолова, „Движение 21“ – Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия“ – Краси Янков, „Нормална държава“ на Кадиев и МИР на Симеон Славчев“, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи, каква характеристика на модерното ново ляво се търси в един такъв формат. Засега идеи не сме чули. Що е то новото ляво, как ще се развива. Не сме чули и прочели, но чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси“, заяви Нинова. „Всички тези наши бивши другари са напуснали БСП преди нашето ръководство на партията, при други ръководства. Правя тази уговорка, защото виждаме, че част от претенциите днес са към нас като ръководство“, заяви Нинова.

„Ние като ново ръководство от 2016 година насам положихме усилия да върнем тези наши другари към общата лява политика. С АБВ бяхме в обща коалиция и имаха свой депутат в миналия парламент, с Татяна Дончева направихме опит за коалиция, докато не стигнахме до нейното условие да си променим името на партията и да станем БСП-21, неизпълнимо условие. За Мая Манолова работихме за кмет, цялата софийска организация, тя ни напусна, след като не спечели изборите за кмет. Георги Кадиев беше наш депутат в миналия парламент, т. е. ние положихме всички усилия да съберем тези субекти, които в годините са напуснали БСП, откъснали са БСП, за да бъде отново заедно и силни“, заяви Нинова. „БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение в ляво, стигали сме дори до коалиция от 26 партии преди година и половина. За нас тази тема е много важна, всеки опит за обединение в ляво си заслужава, но е важно върху какво стъпва“, заяви Нинова.

Вижте и

Днес се обръщаме към тези наши бивши членове на партията, напуснали и създали свои субекти: Върнете се в БСП! Подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем с капацитета на всички да търсим обединение и сила вляво“, призова лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре