Китайската полиция задържа днес двама души в Шанхай на мястото, където през уикенда се събираха демонстранти

Китайската полиция задържа днес двама души в Шанхай на мястото, където през уикенда се събираха демонстранти, за да протестират срещу свързаните с ковид санитарни ограничения и да поискат повече политически свободи, предаде Франс прес.

Единият от двамата „не се подчини на нашите нареждания“, обясни полицай пред кореспондент на АФП и му каза да се обърне към ръководството на местната полиция за повече подробности.

Полицаите наредиха на хората в района да се разотидат и да изтрият евентуалните записи, които може да са направили с мобилните си телефони.

АФП съобщи за голям брой задържани при протест в района през уикенда. Полицията засега не посочва конкретни числа.

Вижте и

Улиците, затворени снощи след демонстрациите, отново бяха отворени тази сутрин. Полицейското присъствие по-скромно, но по дължината на тротоарите са поставени заграждения, които да възпрепятстват нови митинги, отбелязва АФП.

Събрали се вчера с помощта на социалните мрежи, тълпи от демонстранти изразиха гнева си по-специално в Пекин, Шанхай и Ухан, като изненадаха силите на реда с протест, небивал по мащаб след продемократичните бунтове от 1989 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре