Сега четете
Илиана Раева: „Надявам се да предстоят нови 70 успешни години за БФХГ

Илиана Раева: „Надявам се да предстоят нови 70 успешни години за БФХГ

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева беше изключително развълнувана по време на спектакъла по повод 70-ата годишнина на този спорт в страната.

 

В края на шоуто в зала 1 на НДК тя беше изненадана с два подаръка. Олимпийските шампионки от ансамбъла от Токио 2020 Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Симона Дянкова й подариха златния медал от Игрите и отправиха емоционално видео послание. Бронзовите медалистки от Рио 2018 Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова й връчиха сертификат за звезда от съзвездието Риби, която ще носи името на Илиана Раева.

 

„Емоциите са много силни, защото наистина това са 70 години слава, 70 години много силни емоции, силни жени, победи, гордост за всички българи . . . Много е вълнуващо! Не очаквах този жест нито от олимпийските шампионки, нито от бронзовите медалистки. Страшно много ме докоснаха, много ме развълнуваха. Поклон през тези деца! Благодаря на всички! Наистина това е, което чувствах. Поклон на всички, които са минали през този път, през тези 70 години!“, каза Раева пред медиите след спектакъла.

Вижте и

 

„Надявам се да предстоят нови 70 успешни години! Предстоят много състезания, много работа и наистина се надявам и тази книга, която направихме и всичко това, което се случи, да бъде един огромен стимул за бъдещите поколения и така както духът на онези, които ги няма и на тези, които са живи, ни помага и ни държи, по същия начин нашият дух да помага на следващите поколения. Богати сме на една разкошна история. В короната на художествената гимнастика тези 70 години са събрали всички скъпоценности на земята и на световната художествена гимнастика. Короната тежи много, надявам се следващите поколения да я носят с чест и най-вече с отговорност“, добави президентът на БФХГ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре