Сега четете
Кирил Петков: Казах – нека да одитираме кодовете и да вкараме някакви предложения за одит на кодове от външни одитори

Кирил Петков: Казах – нека да одитираме кодовете и да вкараме някакви предложения за одит на кодове от външни одитори

Казах – нека да одитираме кодовете и да вкараме някакви предложения за одит на кодове от външни одитори, така че да сме сигурни и да не вкарваме хартиената бюлетина, посочи Кирил Петков в ефира на Би Ти Ви в отговор на въпрос какви са бил думите му към народния представител от „БСП за България“ Георги Свиленски.

На 25 ноември Кирил Петков обяви от парламентарната трибуна, че следващата седмица ще подаде иск срещу Георги Свиленски от „БСП за България“ заради негово изказване по време на дебата по второто четене на промените в Изборния кодекс .

По думите на Петков след това Свиленски е решил да ползва лъжа, преправяйки казаното. Отидох и говорих с него, дадох му втори шанс – да се поправи от трибуната, че е имал предвид одит на кодовете. Но той го повтори и затова ще заведа иск, заяви Кирил Петков днес. От „Продължаваме Промяната“ биха подкрепили всякакви предложения във връзка с прозрачност и сигурност на машинното гласуване, стана известно от думите на Петков.

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски посочи по време на дебатите за Изборния кодекс, че бившият министър-председател е казал: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“.

Той коментира темата и днес в ефира на Нова телевизия. Свиленски каза, че има опасения, че Петков  ще трябва да съди цялата парламентарна група – аз не съм го обвинил в нищо, цитирах негови думи, не съм казвал, че той ги държи, след като той има възможност да ни ги даде, значи някой някъде ги има, посочи Свиленски.

Организационният секретар на Изпълнителното бюро на БСП и член на парламентарната група на левицата Борислав Гуцанов също заяви в ефира на Nova News, че неведнъж от БСП са чували думите на Кирил Петков “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. По думите на Гуцанов цялата парламентарна група на “БСП за България“, която стои на първите редове в пленарната зала, са чули думите на Кирил Петков “Оттеглете закона и ще ви дам кодовете“. „Разговори е имало и в стаята на групата ни, когато е идвал г-н Петков да коментира Изборния кодекс“, обясни социалистът и допълни, че от левицата са предложили същия закон за смесено гласуване преди около две години.

Вижте и

По думите на Георги Свиленски предложението на БСП за връщане на хартиената бюлетина е направено заради онези граждани, които са от всички политически партии, а не отиват да гласуват, защото имат притеснения от машинното гласуване. Според него всички политически партии имат подкрепа от граждани на различна възраст. Трябва да има право на избор за гласуване, той.

Кирил Петков коментира днес и изказването на Бойко Борисов от вчера по повод кода на машините. Според него не е логично, ако от ПП притежават „някакви вълшебни кодове“, да са втора политическа сила. Щяхме ли да му „дадем“ на г-н Борисов  пет процента повече, попита той.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре