Сега четете
Хотелиери се събират заради „шах и мата“ с храната за украинците

Хотелиери се събират заради „шах и мата“ с храната за украинците

Стресовата ситуация с изхранването на украинските бежанци принуди хотелиери от Южното Черноморие да се съберат на среща. Тя ще се проведе в понеделник в „Слънчев бряг“ под егидата на Българска асоциация по туризъм. Както е известно, на 16 ноември правителството оряза от програмата за подпомагане изхранването. От тогава – никаква яснота как ще продължат нещата. Съответно по-заможните украинци си плащат, а не малкото бедни и децата разчитат на доброволни помощи. Хотелиерите се надяват след срещата държавата да им обърне внимание най-накрая и да разплете „шах и мата“, в който са поставени те и настанените.

За украинците в държавните бази все пак започна полагането на някакви грижи. Днес следобед стана ясно, че с разпореждане на вицепремиера и министър на транспорта Христо Алексиев се предоставят храна, допълнителни отоплителни уреди, учебни пособия и спортни екипи (сред подслонените има деца спортисти) в четирите бази на транспортни дружества.  Ангажиментът за изхранването е дългосрочен. „Управителните съвети на компаниите ще отпуснат безвъзмездно собствени средства“, се казва в съобщение на транспортното министерство.

По рано днес в бе съобщено, че храната за над 100 души в базата на БДЖ в Приморско спира от понеделник. До момента все някак е била осигурявана. Разпореждането за спирането в базата дошло от ръководството на компанията. Малко по-късно дойде реакцията на Алексиев.

Неофициално се говори за заповед на вицепремиера Демерджиев от преди два дни за осигуряване на храна в базите. Но оповестена по каналния ред информация за всичките тези проблеми продължава да няма. Нещата очевидно се решават „на парче“

Вижте и

Източник СЕГА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре